Opinia o musztardzie Djon i sosie Worcetershire

Tym razem degustuję z koszyka AleDobre – musztardę Dijon oraz sos Worcetershire.

Nie zastanawiałam się długo jeśli chodzi o musztardę. Dla mnie najlepszy smak każda musztarda ma na kanapce, z niewielką ilością produktów. A jak mam do tego kiełbasę myśliwską…. Połączenie idealne:) Tym razem AleDobre uraczyło mnie maksymalnie ostrymi produktami, i też właśnie taka jest musztarda Dijon. Jak dla mnie strzał w dziesiątkę! Kremowa, łatwa do rozsmarowania i do tego ta pikanteria w smaku.

 

Bardzo przypadł mi do gustu słoiczek, w którym jest musztarda. Od razu pomyślałam, że będę mogła go wykorzystać później np. na przyprawy.

 

Skład to:

  • woda
  • ziarna gorczycy 33%
  • ocet winny
  • sól
  • kwas cytrynowy
  • dwusiarczan potasu 

Musztarda nadaje się idealnie do sałatek, jajek oraz wędlin. Wyborny dodatek do dań na zimno oraz pieczeni.

Z sosem Worcetershire miałam trochę problem. Bo tak naprawdę tylko raz w życiu używałam tego produktu, do tego zakupionego w Irlandii i o nieco innym smaku. Byłam bardzo mile zaskoczona kiedy spróbowałam prezent od P. Mikołaja. Pomyślałam „To jest naprawdę dobre” i to naprawdę było autentyczne zdziwienie. Może dlatego ten sos zostawiłam sobie na koniec, z ociąganiem myśląc o jego konsumpcji. A tu masz! Od razu wpadł mi pomysł, że będzie się on idealnie nadawał do sałatki. Letniej, soczystej i lekkiej. Jak pomyślałam tak zrobiłam, efekt poniżej:

Sos nadaję się znakomicie do steków, spagetti i sałatek. Idealny do sosów i marynat. Drinki z sokiem pomidorowym też nie mogą się bez niego obejść.





PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!