wtorek, 16 maja 2017
Schab nadziewany boczkiem i oscypkiem

Ależ smakowity

Góralski akcent

U mnie w domu :)

 

Składniki:

 

  • 1 kg schabu
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy piernikowej
  • 5 plastrów wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • Pieprz
  • 400 g oscypka lub rolady ustrzyckiej

 

Przygotowanie:

 

Długim i ostrym nożem wycinamy w schabie kieszeń przez całą jego długość. Nacieramy mięso przyprawami i odkładamy. Na patelni podsmażamy najpierw boczek, a następnie cebulę. Dodajemy pieprz. Zawartość z patelni przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Oscypek lub roladę mieszamy z naszym farszem. Tak przygotowany nadziewamy schab, dokładnie upychając go w mięsie.. Układamy na blaszce w rękawie, pieczemy w 180 stopniach przez ok. 75 minut. Po tym czasie rękaw przecinamy i dopiekamy 5-10 minut.

 




wtorek, 02 maja 2017
Tatar ze śledzia

Zielono

Biało

Szaro

Składniki:

  • paczka śledzi a'la matias
  • 1 cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • kilka gałązek koperku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • paczkę krakersów

 

Przygotowanie:

Śledzie moczymy w wodzie ok. 2 godzin. Następnie kroimy w paski, cebulę obieramy kroimy w piórka, a ogórki w kostkę. Dodajemy majonez i pieprz. Podajemy z krakersami.



| < Maj 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Zakładki:
GastroMonia
Jak urządzić....?
Menu na Andrzejki, Sylwestra i Karnawał
Menu na Wielkanoc
Menu na Wigilię i Boże Narodzenie
Moje smaczne miasto Będzin
Testowane produkty
Zaglądam z przyjemnością


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!