czwartek, 13 października 2016
Sklep internetowy Frisco.pl - opinia

W pogoni za wszystkim, coraz mniej przyjemności sprawiają nam codzienne zakupy. W tym krążenie wśród półek, stanie w kolejkach i oczywiście dojazdy. A gdyby tak siedząc w domu, otworzyć komputer, laptop czy telefon i znaleźć wszystko w jednym miejscu, bez bieganiny, pośpiechu. A do tego z dostawą do domu. Nasz kręgosłup i ręce na pewno ucieszą się na myśl o takim odpoczynku.

Czy znacie internetowy sklep frisco.pl?

Strona zawiera kategorie spożywcze, podzielone w bardzo przyjazny sposób. Wszystko co nas interesuje jest w zasięgu naszego wzroku. Na głównej stronie zostały wyszczególnione wszelkie promocje. Wystarczy kliknąć by wejść na dany produkt.

Każdy przedmiot przeznaczony do zakupu jest w sposób czytelny opisany dla przykładu margaryna Kasia

Co ważne oprócz opisu produktu, możemy znaleźć informację o sposobie przechowywania czy wartościach odżywczych.

Sklep przypadł mi do gustu. Dodawanie kolejnych produktów do koszyka czy sam ich wybór nie sprawił mi najmniejszych trudności. Po wybraniu produktów przechodzę do zakładki koszyk, tam odnajduję listę zakupów, które dowolnie mogę modyfikować poprzez usunięcie czy też zwiększenie ilości pożądanej rzeczy. Wpisujemy adres dostawy, dokonujemy płatności i spokojnie czekamy na naszą paczkę.

Firma ma swoją siedzibę w Warszawie, ja mieszkanka Zagłębia Dąbrowskiego czekałam na paczkę praktycznie 1,5 dnia.

Jeśli lubicie tę formę zakupów, a nie oszukujmy się jest to coraz popularniejsza forma, to zachęcam do korzystania z tego serwisu.


czwartek, 18 sierpnia 2016
Opinia o produktach Jamar

Dziś przedstawiam Wam produkty Jamar. Na pierwszy rzut idzie marmolada do ciast i wypieków. Ja użyłam jej do naleśników. Konsystencja bardzo zbita, wyczuwałam drobne grudki. Zapewne w połączeniu z wypiekiem wrażenie grudek nie jest drażniące. Dla mnie produkt średnio przydatny bo piekę mało ale dla osób, które kochają ciasta będzie pomocny.

Natomiast mieszanka warzywna jest po prostu super. W skład wchodzi marchew, kukurydza oraz groszek. Warzywa w delikatnej zalewie, wyczuwalny słodki posmak. Bardzo przydatna do wszelkich sałatek, u mnie sałatka jarzynowa. Myślę, że bardzo dobrze wpasuje się również w gulasze bądź zupy. Na pewno wrócę do tego produktu.

 

 

W mojej kuchni sprawdził się idealnie również ketchup. Konsystencja lekko płynna, smak wyśmienity, dobrze pomidorowy i pikantny. Nadaje się zarówno na kanapki jak i sos do potraw. Zaskoczył mnie pozytywnie smakiem. Poniżej prezentuję go w połączeniu z leczem. Dzięki niemu uzyskałam ciekawy smak. Polecam ten produkt.

Kolejną i ostatnią rzeczą, którą miałam przyjemność degustować jest mieszanka konserwowej kukurydzy i groszku. Co można o tym produkcie napisać? Dobre połączenie dwóch składników, które w większości dodaję do sałatek. Jak i również do galarety z kurczaka. Poręczne opakowanie. Produkt do polecenia.

I proszę bardzo, jest i przepis. Kto lubi sałatki z porem, bierze się do krojenia:)

środa, 18 marca 2015
Chipsy i czekolada

Nowość!! Nowość!!


Chipsy i czekolada? Słodycz ze słonym smakiem? Ależ tak:) Połączenie kremowej konsystencji i słodyczy najwyższej jakości czekolady mlecznej z chrupiącymi ziemniaczanymi chipsami jest jedyne w swoim rodzaju. Cukier i morska sól tworzą wyjątkową kombinację. Produkt prosto z Kalifornii, powstający na bazie naturalnych składników.

 

Źródło: www.technow.pl

poniedziałek, 20 października 2014
Termometr w mięsie grilowanym

Wystarczy umieścić termometr w mięsie i obserwować wysyłane przez niego sygnały – podwójny błysk daje znać, że uzyskaliśmy optymalną temperaturę i do jego ustąpienia należy kontynuować pieczenie. Dostępna jest pełna gama termometrów, umożliwiająca przygotowanie mało, średnio bądź mocno wypieczonego steku.

Urządzenie można umyć pod bieżącą ciepłą wodą z użyciem płynu do naczyń.

 

Źródło: www.technow.pl 

środa, 11 września 2013
Odważ jedzenie

Nie wiem czy to tylko żart na poczet portalu gnioty.pl, czy faktycznie taka waga znajduje się w sprzedaży, ale jak dla mnie fantastyczny pomysł. Sama bym taka sobie zakupiła. Kroisz i od razu wiesz ile pokarmu będziesz spożywać. Wiem, że można przecież używać zwykłej wagi, ale ta wydaje mi się bardziej przyjazna. Szkoda, że kalorii jeszcze nie pokazuje;)

Źródło: www.gnioty.pl

środa, 14 sierpnia 2013
Kuchenne gadżety

Zdjęcia pochodzą ze stron: www.wykop.pl, www.geekweek.pl oraz www.najbardziej.com.

Niektóre myślę, że ułatwiły by nam bardzo życie:)

 

 

 

 

i jeszcze

 

 

wtorek, 07 lutego 2012
Jak wykorzystać butelkę po wódce?

 

Fot. drinkstuff

Absolut Vodka Bottle Dish to półmisek stworzony poprzez spłaszczenie oryginalnej szklanej butelki. Idealny na zakąski takie jak oliwki, ogórki, chipsy czy drobne koreczki. Świetnie sprawdzi się podczas imprezy, na pewno zaskoczymy takim pomysłem naszych gości:)

Z uwagi na recyclingową formę każdy półmisek ma jedyne w swoim rodzaju zakończenie. Zainstalowane gumowe nóżki zapewnią naczyniu odpowiednią stabilność. Misa waży nieco ponad pół kilograma.

Czegóż to nie wymyślą... ale jak dla mnie pomysł rewelacyjny. Każdy może wykorzystać zużytą już butelkę a do tego sprawić sobie w domu orginalny gadżet.

Cena: ok £15

Źródło: www.technow.pl



środa, 10 sierpnia 2011
Zasmakuj wino sztucznym językiem

Naukowcy z uniwersytetu w Barcelonie stworzyli elektroniczny język, identyfikujący rozmaite smaki wina Cava. Klasyfikacja tego wina przy użyciu elektronicznego języka wiąże się z badaniem poziomu cukru. Programowanie sprzętu wymagało wprowadzenia wielu danych, w tym układów chemicznych różnych win, ich składników, jak również tego, w jaki sposób je wychwytywać. Badacze chcieli osiągnąć poziom jaki gwarantuje dobrze wykwalifikowany sommelier.

Obecnie urządzenie jest w stanie określić trzy rodzaje wina, ale ten zakres ma się rozszerzyć. Dalsze udoskonalenie tego typu urządzeń wiąże się z włączeniem w budowę maszyny biosensorów. Wzorem wciąż pozostaje tu ludzki język i procesy, jakie pozwalają nam smakować.

Źródło: technow.pl

wtorek, 02 sierpnia 2011
Popieprzmy trochę ;)
Indie są największym producentem pieprzu. W Europie zaczęto go doceniać dzięki importowi starożytnych Greków i Rzymian. Pieprz był niezwykle cenną przyprawą. Był czas kiedy za pieprz płaciło się tyle złota, ile sam ważył. Miał niewątpliwy wpływ na zmianę biegu historii - z jego powodu Europejczycy szukali drogi na Wschód.

Pieprz czarny jest pnączem osiągającym 15-20 metrów wysokości. Mocno rozgałęziony, bardzo elastyczny. Jego liście mają jajowate lub sercowate kształty oraz zwisające kwiaty długości ok. 10 cm, które następnie przeobrażają się w grona owoców. Owoce są wielkości grochu, początkowo zielone, gdy dojrzeją - czerwone.

Źródło: www.przyprawy.pl
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 10
| < Lipiec 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Zakładki:
GastroMonia
Jak urządzić....?
Menu na Andrzejki, Sylwestra i Karnawał
Menu na Wielkanoc
Menu na Wigilię i Boże Narodzenie
Moje smaczne miasto Będzin
Testowane produkty
Zaglądam z przyjemnością


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!