czwartek, 16 listopada 2017
Brownie z batatów ze śliwką kalifornijską

Słodycz

Lubisz?

Na jesienny wieczór:)


Składniki:

  • 4 jajka
  • 2-3 łyżki mąki kokosowej
  • 50 ml mleka kokosowego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Bataty obieramy ze skóry, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka. Zalewamy zimną wodą i gotujemy aż będą miękkie. Odlewamy wodę, a ugotowane bataty pozostawiamy do ostygnięcia. Śliwki kalifornijskie i daktyle zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na kilka minut aż zmiękną. Bataty i suszone owoce wrzucamy do misy malaksera i miksujemy na gładką masę. Następnie wbijamy jaja, dodajemy olej, kakao, sodę oczyszczoną i miksujemy jeszcze raz.

Gotową masę ciasta rozlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy ok. 40 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawiamy na ok. 10 min w suche miejsce, żeby stężało.



| < Listopad 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Zakładki:
GastroMonia
Jak urządzić....?
Menu na Andrzejki, Sylwestra i Karnawał
Menu na Wielkanoc
Menu na Wigilię i Boże Narodzenie
Moje smaczne miasto Będzin
Testowane produkty
Zaglądam z przyjemnością


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!