Blog > Komentarze do wpisu
Wątróbka z koniakiem

Śliweczka

Wątróbeczka

I koniaczek

Składniki:

  • 1/2 kg wątróbka
  • 1/2 szklanka koniaku
  • cebula
  • garść śliwek suszonych
  • sól i pieprz
  • olej
  • mąka

 

Przygotowanie:

Wątróbkę myjemy, osuszamy, obtaczamy w mące, Olej dobrze podgrzewamy, wrzucamy wątróbkę. Dodajemy cebulę pokrojoną w prążki oraz namoczone chwilę wcześniej i odsączone śliwki. Podsmażamy. Dolewamy koniaku. Dusimy przez chwilę. Kiedy alkohol odparuje, sprawdzamy czy wątróbka jest krucha. Doprawiamy do smaku.


czwartek, 15 lutego 2018, 9moniam

Polecane wpisy

  • Gołąbki wigilijne

    W tym roku zaprosiłam je Bo z grzybkiem są i ryżem Doprawione bosko:) Składniki: kapusta biała niezbyt duża 2 torebki ryżu ok. 120 g suszonych lub zmrożonych gr

  • Klopsiki z ogórkiem

    Trochę to trwało Ale są wakacje Zanurzyłam się w nich Składniki: 500g mięsa mielonego 1 łyżeczka startej słodkiej papryki sól pieprz 1 całe jajo 3 łyżki masła k

  • Gotowany kalafior z bułką tartą

    Biała różyczka I on o oczach w kolorze brąz Przywitał mnie... Składniki: główka kalafiora 5 łyżek masła 1 szklanka bułki tartej  Przygotowanie: Kalafior

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!