Blog > Komentarze do wpisu
Wątróbka z koniakiem

Śliweczka

Wątróbeczka

I koniaczek

Składniki:

  • 1/2 kg wątróbka
  • 1/2 szklanka koniaku
  • cebula
  • garść śliwek suszonych
  • sól i pieprz
  • olej
  • mąka

 

Przygotowanie:

Wątróbkę myjemy, osuszamy, obtaczamy w mące, Olej dobrze podgrzewamy, wrzucamy wątróbkę. Dodajemy cebulę pokrojoną w prążki oraz namoczone chwilę wcześniej i odsączone śliwki. Podsmażamy. Dolewamy koniaku. Dusimy przez chwilę. Kiedy alkohol odparuje, sprawdzamy czy wątróbka jest krucha. Doprawiamy do smaku.


czwartek, 15 lutego 2018, 9moniam

Polecane wpisy

  • Kapusta kiszona z burakami i kminkiem

    Z przepisy Smacznej Pyzy I faktycznie wyszło smacznie Nawet pysznie bym rzekła Składniki: 1 kg kapusty białej 350 g buraków ćwikłowych 1 pęczek koperku 2 łyżec

  • Mizeria do słoików

    Ogórkowy szał I przyniósł 10 kg ogórków Mówi: masz, proszę Składniki: 4 kg ogórków 6 dużych ząbków czosnku 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 1 szklanka oleju 3 ł

  • Gołąbki wigilijne

    W tym roku zaprosiłam je Bo z grzybkiem są i ryżem Doprawione bosko:) Składniki: kapusta biała niezbyt duża 2 torebki ryżu ok. 120 g suszonych lub zmrożonych gr

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!