Blog > Komentarze do wpisu
Gotowany kalafior z bułką tartą

Biała różyczka

I on o oczach w kolorze brąz

Przywitał mnie...

Składniki:

  • główka kalafiora
  • 5 łyżek masła
  • 1 szklanka bułki tartej



Przygotowanie:

Kalafior czyszczę z liści, wycinam głąb i dzielę na różyczki. Wkładam do osolonej wrzącej wody, żeby zachował pełnię smaku. Gotuję od 15 minut do 25 zależenie od wielkości. Na suchej patelni rumienię bułkę tartą. Gdy jest złota dodaję masło. Kalafior wyjmuję na talerz i polewam bułką z masłem. Można też tak jak ja, wymieszać go na patelni z bułką. 

 




czwartek, 08 czerwca 2017, 9moniam

Polecane wpisy

  • Wątróbka z koniakiem

    Śliweczka Wątróbeczka I koniaczek Składniki: 1/2 kg wątróbka 1/2 szklanka koniaku cebula garść śliwek suszonych sól i pieprz olej mąka Przygotowanie: Wątróbkę

  • Gołąbki wigilijne

    W tym roku zaprosiłam je Bo z grzybkiem są i ryżem Doprawione bosko:) Składniki: kapusta biała niezbyt duża 2 torebki ryżu ok. 120 g suszonych lub zmrożonych gr

  • Klopsiki z ogórkiem

    Trochę to trwało Ale są wakacje Zanurzyłam się w nich Składniki: 500g mięsa mielonego 1 łyżeczka startej słodkiej papryki sól pieprz 1 całe jajo 3 łyżki masła k

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!