Blog > Komentarze do wpisu
Gotowany kalafior z bułką tartą

Biała różyczka

I on o oczach w kolorze brąz

Przywitał mnie...

Składniki:

  • główka kalafiora
  • 5 łyżek masła
  • 1 szklanka bułki tartej



Przygotowanie:

Kalafior czyszczę z liści, wycinam głąb i dzielę na różyczki. Wkładam do osolonej wrzącej wody, żeby zachował pełnię smaku. Gotuję od 15 minut do 25 zależenie od wielkości. Na suchej patelni rumienię bułkę tartą. Gdy jest złota dodaję masło. Kalafior wyjmuję na talerz i polewam bułką z masłem. Można też tak jak ja, wymieszać go na patelni z bułką. 

 




czwartek, 08 czerwca 2017, 9moniam

Polecane wpisy

  • Kotlety mielone z jajkami na twardo

    Za oknem szaro i buro Poproszę o uśmiech Jesteśmy, witamy kotleta nakładamy Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego-wołowego 1 bułka kajzerka, namoczona

  • Schab z suszonymi owocami i orzechami

    Schabik się nada Na obiad Ale i na Święta :) Składniki: kawałek schabu bez kości - około 1.2 kg 2 łyżki oliwy pół kostki masła dwie garście suszonych moreli gar

  • Wypchane pieczarki

    Dziś zapraszam Do stołu Na wypchane pieczarki:) Składniki: kilka dużych pieczarek szklanka bułki tartej 1 cebula 2-3 łyżki masła zioła prowansalskie sól pieprz

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!