Blog > Komentarze do wpisu
Schab nadziewany boczkiem i oscypkiem

Ależ smakowity

Góralski akcent

U mnie w domu :)

 

Składniki:

 

  • 1 kg schabu
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy piernikowej
  • 5 plastrów wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • Pieprz
  • 400 g oscypka lub rolady ustrzyckiej

 

Przygotowanie:

 

Długim i ostrym nożem wycinamy w schabie kieszeń przez całą jego długość. Nacieramy mięso przyprawami i odkładamy. Na patelni podsmażamy najpierw boczek, a następnie cebulę. Dodajemy pieprz. Zawartość z patelni przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Oscypek lub roladę mieszamy z naszym farszem. Tak przygotowany nadziewamy schab, dokładnie upychając go w mięsie.. Układamy na blaszce w rękawie, pieczemy w 180 stopniach przez ok. 75 minut. Po tym czasie rękaw przecinamy i dopiekamy 5-10 minut.

 




wtorek, 16 maja 2017, 9moniam

Polecane wpisy

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Ale jaja! Powiedziało żółtko do pieczarki I się nadziali :) Składniki: 4 jaja 1 cebula 8 pieczarek 10 dag masła natka pietruszki przyprawy: sól, pieprz 

  • Pasztet drobiowy

    Pyszny! Delikatny! Spróbuj! Składniki: wątróbka drobiowa 400g piersi z kurczaka 1 kg marchewka 2szt cebula 2szt pietruszka 1szt seler por 1szt natka pietruszki

  • Napój z kiszonej kapusty i pomidorów

    Zdrowy Dietetyczny Pijmy! Składniki: 1/2 szklanki soku z kiszonej kapusty 1/2 szklanki kiszonej kapusty 2 średnie pomidory 2 jabłka Przygotowanie: Jabłka i pom

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!