Blog > Komentarze do wpisu
Schab nadziewany boczkiem i oscypkiem

Ależ smakowity

Góralski akcent

U mnie w domu :)

 

Składniki:

 

  • 1 kg schabu
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy piernikowej
  • 5 plastrów wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • Pieprz
  • 400 g oscypka lub rolady ustrzyckiej

 

Przygotowanie:

 

Długim i ostrym nożem wycinamy w schabie kieszeń przez całą jego długość. Nacieramy mięso przyprawami i odkładamy. Na patelni podsmażamy najpierw boczek, a następnie cebulę. Dodajemy pieprz. Zawartość z patelni przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Oscypek lub roladę mieszamy z naszym farszem. Tak przygotowany nadziewamy schab, dokładnie upychając go w mięsie.. Układamy na blaszce w rękawie, pieczemy w 180 stopniach przez ok. 75 minut. Po tym czasie rękaw przecinamy i dopiekamy 5-10 minut.

 




wtorek, 16 maja 2017, 9moniam

Polecane wpisy

  • Pasta rybna

    Podpłynęła Niczym syrena Ochlapała wodą i zniknęła Składniki: puszka rybna w sosie pomidorowym 2 jajka ugotowane na twardo kilka listków bazylii łyżka oliwy 1/3

  • Domowa metka

    Zasmakuj się Turlaj Rozsmaruj Składniki: 300 g boczku wędzonego surowego dość tłustego 1 cebula średniej wielkości ½ łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka maj

  • Sałatka z wędzonym łososiem i kaparami

    Przyjechali Goście zza oceanu Jakże miło było ich uścisnąć Składniki: mix sałat czerwona cebula kapary 1 op łososia wędzonego czerwona papryka sos koperkowo - z

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!