Blog > Komentarze do wpisu
Jajka faszerowane pieczarkami

Ale jaja!

Powiedziało żółtko do pieczarki

I się nadziali :)

Składniki:

  • 4 jaja
  • 1 cebula
  • 8 pieczarek
  • 10 dag masła
  • natka pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz



Przygotowanie:

Jaja ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupki, pokrój wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Cebulę i pieczarki pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni sklaruj masło, dodaj cebulę i pieczarki. Żółtka jajek rozgnieć widelcem, dodaj do nich wystudzone pieczarki z cebulą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj we wcześniej przygotowanym naczyniu. Przygotowaną masą napełnij puste białka jajek.


poniedziałek, 24 kwietnia 2017, 9moniam

Polecane wpisy

  • Schab nadziewany boczkiem i oscypkiem

    Ależ smakowity Góralski akcent U mnie w domu :) Składniki: 1 kg schabu Sól 1 łyżka przyprawy piernikowej 5 plastrów wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 1 c

  • Napój z kiszonej kapusty i pomidorów

    Zdrowy Dietetyczny Pijmy! Składniki: 1/2 szklanki soku z kiszonej kapusty 1/2 szklanki kiszonej kapusty 2 średnie pomidory 2 jabłka Przygotowanie: Jabłka i pom

  • Pasta jajeczna z dymką i curry

    Zaklinam słońce Żółtym kolorem Zajrzało do mnie przez okno Składniki: 6 ugotowanych jajek na twardo łyżeczka curry 2 łyżki majonezu dymka zielona część pieprz

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2017/04/24 08:23:23
Moje ulubione. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2017 :)


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!