Blog > Komentarze do wpisu
Jajka faszerowane pieczarkami

Ale jaja!

Powiedziało żółtko do pieczarki

I się nadziali :)

Składniki:

  • 4 jaja
  • 1 cebula
  • 8 pieczarek
  • 10 dag masła
  • natka pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz



Przygotowanie:

Jaja ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupki, pokrój wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Cebulę i pieczarki pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni sklaruj masło, dodaj cebulę i pieczarki. Żółtka jajek rozgnieć widelcem, dodaj do nich wystudzone pieczarki z cebulą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj we wcześniej przygotowanym naczyniu. Przygotowaną masą napełnij puste białka jajek.


poniedziałek, 24 kwietnia 2017, 9moniam

Polecane wpisy

  • Omlet z papryką i rukolą

    Na śniadanie Na kolację I na obiad także Składniki: 3 jajka 1/2 papryki zielonej 2 plasterki dowolnej wędliny sól pieprz rukola łyżka masła lub oleju kokosowego

  • Sałatka ze śledzi wiejskich z jajkiem

    Jest bardzo smaczna Znika szybko A właśnie gdzie ona się podziała:) Składniki: słoiczek śledzi wiejskiech 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki majonezu ser mozza

  • Orzechowy quiche z cukinią

    Ciekawość wygrała I orzechy przekonały Cukinia też swoje zrobiła Składniki SPÓD 1 szklanka orzechów włoskich 1 białko NADZIENIE 4 plasterki szynki plast

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2017/04/24 08:23:23
Moje ulubione. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2017 :)


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!