Blog > Komentarze do wpisu
Śledzie z jabłkami

To nie tajemnica, 

że je lubię.

Są więc częstym moim gościem:)

Składniki:

  • 1/2 kg śledzi ala matias
  • duże jabłko, najlepiej kwaskowe
  • 1 większa cebula
  • duży kubek jogurtu
  • 3-4 łyżki majonezu
  • kolendra
  • sól
  • pieprz

 

Przygotowanie:

Śledzie moczymy ok 2 h, jabłka kroimy w kawałki. Wymoczone śledzie, odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy pokrojoną cebulę, przyprawiamy. Sosem przykrywamy śledzie oraz jabłka. Można wszystko razem wymieszać. Najlepiej smakują po kilku godzinach.

wtorek, 12 stycznia 2016, 9moniam
Tagi: śledzik

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!