Blog > Komentarze do wpisu
Barszczyk czerwony z ziemniaczkami i cebulką

Jakiś Ty piękny

Mój

Dziś najważniejszy!

Składniki:

  • 3 duże buraki
  • marchew
  • korzeń pietruszki
  • ocet jabłkowy
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • sól
  • cukier
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • ziemniaki ugotowane i utłuczone
  • podsmażona cebulka z dodatkiem soli i pieprzu

 

Przygotowanie:

Buraki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Resztę warzyw obrać i wrzucić do gorącego bulionu, dodać cukier (zazwyczaj łyżkę), 2 listki laurowy i ziele angielskie. Szybko doprowadzić do wrzenia, dodać łyżkę octu, by barszcz nie zmieniła nam koloru. Gotujemy do miękkości warzyw. Następnie warzywa wyjmujemy i wyrzucamy. Barszcz przyprawiamy do smaku. Przelewamy na talerze, dodajemy puree z ziemniaków i smażoną cebulkę.

sobota, 05 września 2015, 9moniam

Polecane wpisy

  • Wątróbka z koniakiem

    Śliweczka Wątróbeczka I koniaczek Składniki: 1/2 kg wątróbka 1/2 szklanka koniaku cebula garść śliwek suszonych sól i pieprz olej mąka Przygotowanie: Wątróbkę

  • Gołąbki wigilijne

    W tym roku zaprosiłam je Bo z grzybkiem są i ryżem Doprawione bosko:) Składniki: kapusta biała niezbyt duża 2 torebki ryżu ok. 120 g suszonych lub zmrożonych gr

  • Klopsiki z ogórkiem

    Trochę to trwało Ale są wakacje Zanurzyłam się w nich Składniki: 500g mięsa mielonego 1 łyżeczka startej słodkiej papryki sól pieprz 1 całe jajo 3 łyżki masła k

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!