Blog > Komentarze do wpisu
Barszczyk czerwony z ziemniaczkami i cebulką

Jakiś Ty piękny

Mój

Dziś najważniejszy!

Składniki:

  • 3 duże buraki
  • marchew
  • korzeń pietruszki
  • ocet jabłkowy
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • sól
  • cukier
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • ziemniaki ugotowane i utłuczone
  • podsmażona cebulka z dodatkiem soli i pieprzu

 

Przygotowanie:

Buraki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Resztę warzyw obrać i wrzucić do gorącego bulionu, dodać cukier (zazwyczaj łyżkę), 2 listki laurowy i ziele angielskie. Szybko doprowadzić do wrzenia, dodać łyżkę octu, by barszcz nie zmieniła nam koloru. Gotujemy do miękkości warzyw. Następnie warzywa wyjmujemy i wyrzucamy. Barszcz przyprawiamy do smaku. Przelewamy na talerze, dodajemy puree z ziemniaków i smażoną cebulkę.

sobota, 05 września 2015, 9moniam

Polecane wpisy

  • Kotlety mielone z jajkami na twardo

    Za oknem szaro i buro Poproszę o uśmiech Jesteśmy, witamy kotleta nakładamy Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego-wołowego 1 bułka kajzerka, namoczona

  • Schab z suszonymi owocami i orzechami

    Schabik się nada Na obiad Ale i na Święta :) Składniki: kawałek schabu bez kości - około 1.2 kg 2 łyżki oliwy pół kostki masła dwie garście suszonych moreli gar

  • Wypchane pieczarki

    Dziś zapraszam Do stołu Na wypchane pieczarki:) Składniki: kilka dużych pieczarek szklanka bułki tartej 1 cebula 2-3 łyżki masła zioła prowansalskie sól pieprz

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!