Blog > Komentarze do wpisu
Jaka śmietana do czego?
  1. Zwykła śmietana - zawiera 12% lub 18% tłuszczu, można ją dodawać do kway, polewać nią desery, doprawiać zupy i sosy zimne oraz gorące. Nie nadaje się do ubijania.
  2. Śmietana kremowa - zawiera 30% tłuszczu, nadaje się do ubijania, używana do nadziewania tortów oraz do deserów.
  3. Śmietana tortowa - zawiera 36% tłuszczu, doskonale się ubija, jest stosowana do przygotowywania deserów oraz nadziewania tortów.

 

Źródło: Anthea Turner "Perfekcyjna Pani domu"

 

Ja osobiście śmietanę 30% używam do zup, nie oważa się tak jak te z mniejsza ilością tłuszczu. 

 

poniedziałek, 20 października 2014, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!