Blog > Komentarze do wpisu
Papryka konserwowa

Lubię ją

Jest taka moja

Nie sklepowa! 

Składniki:

  • 2 kg papryki czerwonej
  • 2 kg papryki białej
  • 2 kg papryki zielonej

zalewa:

  • 8 szklanek wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 10 szt. ziela angielskiego
  • 10 szt. ziela angielskiego
  • 5 szt. liści laurowych
  • opakowanie gorczycy

 

Przygotowanie: 

Papryki należy wydrążyć, następnie pokroić w większe kawałki. Zalewę gotujemy 5 minut.  Papryki przekładamy do słoików. Następnie zalewamy paprykę w słoikach (pamietaj by były wyparzone i czyste) i pasteryzujemy 15 minut.  

niedziela, 31 sierpnia 2014, 9moniam
Tagi: przetwory

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!