Blog > Komentarze do wpisu
Babka z fet± i szpinakiem

Szybka i prosta.

Zielona i biała.

Jak nasza zima:)

Składniki:

  • 3 jajka
  • sól i pieprz
  • 100 ml mleka
  • 180 g m±ki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek oliwy
  • 200 g fety
  • gar¶ć szpinaku (ja dałam połowę z tego co zakupiłam na targu, my¶lę, że to było na oko 200 g)
  • masło do wysmarowania blachy

Przygotowanie:

Jajka należy roztrzepać w misce, razem z sol± i pieprzem, dodajemy mleko oraz m±kę i proszek do pieczenia. Mieszamy na jednolit± masę. Dodajemy oliwę, pokrojony w kostkę ser feta i posiekany szpinak. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej m±k±. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Podajemy i zajadamy.


poniedziałek, 23 grudnia 2013, 9moniam

Polecane wpisy

  • Paczuszki z ciasta frnacuskiego z łososiem

    UgryĽ mnie! Smakuj! Dzi¶ s± tylko Twoje! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego opakowanie łososia wędzonego sos: jajko ugotowane łyżka chrzanu startego pół

  • Ruloniki z szynki parmeńskiej, ananasa i rukoli

    Zwijamy się Powiedziałam stanowczo Posłuchali wszyscy Składniki: opakowanie szynki parmeńskiej 1/2 puszki krojonego ananasa rukola Przygotowanie: Na każdy plas

  • ¦ledzie z żurawin±

    Cudowne Delikatne Nie pozostały na długo Składniki: 1/2 kg ¶ledzi a'la matias 2 cebule gar¶ć żurawiny pieprz olej parę goĽdzików 6-8 ziela angielskiego 4 li¶cie

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Go¶ć: , *.dynamic.chello.pl
2013/12/25 08:21:34
Bardzo smaczna a zarazem inna :)


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!