Blog > Komentarze do wpisu
Babka z fetą i szpinakiem

Szybka i prosta.

Zielona i biała.

Jak nasza zima:)

Składniki:

  • 3 jajka
  • sól i pieprz
  • 100 ml mleka
  • 180 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek oliwy
  • 200 g fety
  • garść szpinaku (ja dałam połowę z tego co zakupiłam na targu, myślę, że to było na oko 200 g)
  • masło do wysmarowania blachy

Przygotowanie:

Jajka należy roztrzepać w misce, razem z solą i pieprzem, dodajemy mleko oraz mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy oliwę, pokrojony w kostkę ser feta i posiekany szpinak. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Podajemy i zajadamy.


poniedziałek, 23 grudnia 2013, 9moniam

Polecane wpisy

  • Wakacyjne grilowanie - przepisy

    Jak wiadomo wakacje to okres największego natężenia spędzania czasu na świeżym powietrzu , a co za tym idzie na grillowaniu, bo wiadomo ruch wspomaga apetyt. Na

  • Śledzik z suszonymi pomidorami i kaparami

    Zaskoczył mnie smakiem Taki wyśmienity Taki gość :) Składniki: paczka śledzi a'la matias słoiczek suszonych pomidorów z kaparami cebula maggi olej pieprz liść

  • Tatar ze śledzia

    Zielono Biało Szaro Składniki: paczka śledzi a'la matias 1 cebula 2 ogórki konserwowe kilka gałązek koperku 1-2 łyżki majonezu pieprz paczkę krakersów Przygoto

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: , *.dynamic.chello.pl
2013/12/25 08:21:34
Bardzo smaczna a zarazem inna :)


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!