Blog > Komentarze do wpisu
Kiszona kapusta

Jest u nas co roku.

Ubita, ugnieciona - pewnie niezadowolona, że taka stłamszona.

Ale potem pęka z dumy na talerzu. 

 

Składniki:

  • poszatkowana biała kapusta - u mnie 10 kg
  • opakowanie ziela angielskiego
  • opakowanie liści laurowych 
  • sól

Przygotowanie:

Do naczynia lub garnka wkładam na dnie kapustę posypuję solą i ugniatam, między kolejnymi warstawami tak przygotowanej kapusty, dodaje kilka ziarenek angielskich i liści laurowych.  Warstawa po warstwie, ostatnia warstwa to sama kapusta z solą. Kiszoną kapustę trzymam w ciepłym miejscu przez 3 dni, nastepnie wkładam ją do słoików i pasteryzuję 5-7 minut. Gotowe!

 

poniedziałek, 30 września 2013, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2013/10/10 17:09:47
może się pokuszę i pokiszę , bo pamiętam smak domowej kiszonej, ubijanej nogami w wielkiej beczce i cały ten rytuał ...ale było fajnie . a teraz w sklepach w większości kapusta kwaszona...


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!