Blog > Komentarze do wpisu
Pieczeń pieczona z czosnkiem

Boczek musi być, musi być i pieczeń. Oto mój "wypiek".

 

 Składniki:

  • 1 i 1/2 kg pręgi lub ligawy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawy: jarzynka, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego

Przygotowanie:

Mięso nacieramy przyprawami i wycisniętym czosnkiem, polewamy olejem. Najlepiej jest je zostawić na kilka godzin, niestety gdy nie mamy czasu, zaraz po przygotowaniu, zostawiamy mięso na jakieś 20 minut w lodówce a następnie pieczemy przez 2 - 2,5 h w piekarniku w 170 - 180 stopniach, grzałka góra - dół. 

sobota, 30 marca 2013, 9moniam

Polecane wpisy

  • Sałatka z boczkiem i żurawiną

    Zobacz Mam korale I zieleń w oczach Składniki: 1 opakowanie mix sałat kilka plasterków boczku ogórek zielony 200 g sera żółtego w kawałku garść żurawiny suszone

  • Schab nadziewany boczkiem i oscypkiem

    Ależ smakowity Góralski akcent U mnie w domu :) Składniki: 1 kg schabu Sól 1 łyżka przyprawy piernikowej 5 plastrów wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 1 c

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Ale jaja! Powiedziało żółtko do pieczarki I się nadziali :) Składniki: 4 jaja 1 cebula 8 pieczarek 10 dag masła natka pietruszki przyprawy: sól, pieprz 

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: , *.internetdsl.tpnet.pl
2014/09/11 13:39:10
Mięso wygląda na bardzo przesuszone ,a góra wręcz bardzo wypieczona. Chyba za długo miesko się piekło


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!