Blog > Komentarze do wpisu
Pieczeń pieczona z czosnkiem

Boczek musi być, musi być i pieczeń. Oto mój "wypiek".

 

 Składniki:

  • 1 i 1/2 kg pręgi lub ligawy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawy: jarzynka, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego

Przygotowanie:

Mięso nacieramy przyprawami i wycisniętym czosnkiem, polewamy olejem. Najlepiej jest je zostawić na kilka godzin, niestety gdy nie mamy czasu, zaraz po przygotowaniu, zostawiamy mięso na jakieś 20 minut w lodówce a następnie pieczemy przez 2 - 2,5 h w piekarniku w 170 - 180 stopniach, grzałka góra - dół. 

sobota, 30 marca 2013, 9moniam

Polecane wpisy

  • Omlet z papryką i rukolą

    Na śniadanie Na kolację I na obiad także Składniki: 3 jajka 1/2 papryki zielonej 2 plasterki dowolnej wędliny sól pieprz rukola łyżka masła lub oleju kokosowego

  • Sałatka ze śledzi wiejskich z jajkiem

    Jest bardzo smaczna Znika szybko A właśnie gdzie ona się podziała:) Składniki: słoiczek śledzi wiejskiech 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki majonezu ser mozza

  • Orzechowy quiche z cukinią

    Ciekawość wygrała I orzechy przekonały Cukinia też swoje zrobiła Składniki SPÓD 1 szklanka orzechów włoskich 1 białko NADZIENIE 4 plasterki szynki plast

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: , *.internetdsl.tpnet.pl
2014/09/11 13:39:10
Mięso wygląda na bardzo przesuszone ,a góra wręcz bardzo wypieczona. Chyba za długo miesko się piekło


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!