Blog > Komentarze do wpisu
Marchewki z ciasta francuskiego nadziewane pastą jajeczną

 

Bardzo lubię pastę jajeczną i nie tylko w Święta. Gdy jeszcze jest ona w połączeniu z ciastem francuskim, to oprzeć się już nie mogę.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 - 3 łyżeczki curry 
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 cebula
  • kilka listków sałaty zielonej

 

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroimy na paseczki 2-2,5 cm, owijamy je na stożkach do pieczenia rurek. Tak zawinięte pieczemy w piekarniku ok 17 minut w temp. 170 stopni. Zaraz po wyjęciu, uważając by się nie poparzyć, należy wyjąć stożki z ciasta.

Jajka i cebulę kroimy w kosteczkę, dodajemy majonez i curry. Mieszamy. Tak przygotowaną pastą nadziewamy wystudzone nasze stożki. Dekorujemy sałatą.

 

 

 

Zdjęcia dodatkowe: 

 

 

 

sobota, 30 marca 2013, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!