Blog > Komentarze do wpisu
Boczek pieczony z ćwikłą

Boczek pieczony musi znaleźć się na moim stole w każde Święta. Inaczej być nie może. Tym razem w wersji z ćwikłą.

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg surowego boczku na roladę
  • 3 łyżki ćwikły z chrzanem
  • 4 ząbki czosnku
  • przyprawy: jarzynka, pieprz

 

Przygotowanie:

Boczek myjemy i osuszamy, następnie smarujemy wyciśniętym czosnkiem, głownie wewnątrz rolady. Nacieramy jarzynką i piperzem po obu stronach. Następnie smarujemy ćwikłą z chrzanem. Zwijamy. Owijamy nitką by rolada podczas pieczenia nam się nie rozleciała. Pieczemy w 170-180 stopniach, grzałka góra - dół przez ok 2 h.

 

Zdjęcie dodatkowe: 

 

sobota, 30 marca 2013, 9moniam

Polecane wpisy

  • Schab nadziewany boczkiem i oscypkiem

    Ależ smakowity Góralski akcent U mnie w domu :) Składniki: 1 kg schabu Sól 1 łyżka przyprawy piernikowej 5 plastrów wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 1 c

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Ale jaja! Powiedziało żółtko do pieczarki I się nadziali :) Składniki: 4 jaja 1 cebula 8 pieczarek 10 dag masła natka pietruszki przyprawy: sól, pieprz 

  • Pasztet drobiowy

    Pyszny! Delikatny! Spróbuj! Składniki: wątróbka drobiowa 400g piersi z kurczaka 1 kg marchewka 2szt cebula 2szt pietruszka 1szt seler por 1szt natka pietruszki

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!