Blog > Komentarze do wpisu
Boczek pieczony z ćwikłą

Boczek pieczony musi znaleźć się na moim stole w każde Święta. Inaczej być nie może. Tym razem w wersji z ćwikłą.

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg surowego boczku na roladę
  • 3 łyżki ćwikły z chrzanem
  • 4 ząbki czosnku
  • przyprawy: jarzynka, pieprz

 

Przygotowanie:

Boczek myjemy i osuszamy, następnie smarujemy wyciśniętym czosnkiem, głownie wewnątrz rolady. Nacieramy jarzynką i piperzem po obu stronach. Następnie smarujemy ćwikłą z chrzanem. Zwijamy. Owijamy nitką by rolada podczas pieczenia nam się nie rozleciała. Pieczemy w 170-180 stopniach, grzałka góra - dół przez ok 2 h.

 

Zdjęcie dodatkowe: 

 

sobota, 30 marca 2013, 9moniam

Polecane wpisy

  • Omlet z papryką i rukolą

    Na śniadanie Na kolację I na obiad także Składniki: 3 jajka 1/2 papryki zielonej 2 plasterki dowolnej wędliny sól pieprz rukola łyżka masła lub oleju kokosowego

  • Sałatka ze śledzi wiejskich z jajkiem

    Jest bardzo smaczna Znika szybko A właśnie gdzie ona się podziała:) Składniki: słoiczek śledzi wiejskiech 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki majonezu ser mozza

  • Orzechowy quiche z cukinią

    Ciekawość wygrała I orzechy przekonały Cukinia też swoje zrobiła Składniki SPÓD 1 szklanka orzechów włoskich 1 białko NADZIENIE 4 plasterki szynki plast

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!