Blog > Komentarze do wpisu
Mięso zrolowane z kiełbasą

Zawsze w okresie zimowym uwielbiam takie swoje, własne mięska pieczone, z różnymi farszami czy dodatkami. Przynajmniej w połowie wiem co jem ;)

Składniki:

  • 1 kg mięsa – ja miałam mięso na gulasz sprzedawane w kawałku, nożem je rozdzieliłam na płat
  • 1 kiełbasa np. śląska
  • Marynata: ½ szklanki oleju, 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka,  1 łyżka jarzynki, pieprz do posypania, 1 łyżka czosnku granulowanego, 1 łyżka sos worcestershire
  • nitka

 

Przygotowanie:

Mięso marynuję dzień wcześniej i zostawiam na noc w lodówce. Dnia następnego wyjmuję je, kiełbasę kroję w paski i układam na płacie. Zwijam ciasno przy pomocy nitki. Zapiekam w piekarniku, dwie grzałki + termoobieg przez 40-50 min w temp. 180 stopni. Po wystygnięciu kroję na plastry.

Bardzo smaczne, polecam na świąteczny stół:)




piątek, 07 grudnia 2012, 9moniam

Polecane wpisy

  • Omlet z papryką i rukolą

    Na śniadanie Na kolację I na obiad także Składniki: 3 jajka 1/2 papryki zielonej 2 plasterki dowolnej wędliny sól pieprz rukola łyżka masła lub oleju kokosowego

  • Sałatka ze śledzi wiejskich z jajkiem

    Jest bardzo smaczna Znika szybko A właśnie gdzie ona się podziała:) Składniki: słoiczek śledzi wiejskiech 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki majonezu ser mozza

  • Orzechowy quiche z cukinią

    Ciekawość wygrała I orzechy przekonały Cukinia też swoje zrobiła Składniki SPÓD 1 szklanka orzechów włoskich 1 białko NADZIENIE 4 plasterki szynki plast

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/12/07 17:15:57
Lubie takie mięska:)


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!