Blog > Komentarze do wpisu
Mięso zrolowane z kiełbasą

Zawsze w okresie zimowym uwielbiam takie swoje, własne mięska pieczone, z różnymi farszami czy dodatkami. Przynajmniej w połowie wiem co jem ;)

Składniki:

  • 1 kg mięsa – ja miałam mięso na gulasz sprzedawane w kawałku, nożem je rozdzieliłam na płat
  • 1 kiełbasa np. śląska
  • Marynata: ½ szklanki oleju, 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka,  1 łyżka jarzynki, pieprz do posypania, 1 łyżka czosnku granulowanego, 1 łyżka sos worcestershire
  • nitka

 

Przygotowanie:

Mięso marynuję dzień wcześniej i zostawiam na noc w lodówce. Dnia następnego wyjmuję je, kiełbasę kroję w paski i układam na płacie. Zwijam ciasno przy pomocy nitki. Zapiekam w piekarniku, dwie grzałki + termoobieg przez 40-50 min w temp. 180 stopni. Po wystygnięciu kroję na plastry.

Bardzo smaczne, polecam na świąteczny stół:)




piątek, 07 grudnia 2012, 9moniam

Polecane wpisy

  • Schab nadziewany boczkiem i oscypkiem

    Ależ smakowity Góralski akcent U mnie w domu :) Składniki: 1 kg schabu Sól 1 łyżka przyprawy piernikowej 5 plastrów wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 1 c

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Ale jaja! Powiedziało żółtko do pieczarki I się nadziali :) Składniki: 4 jaja 1 cebula 8 pieczarek 10 dag masła natka pietruszki przyprawy: sól, pieprz 

  • Pasztet drobiowy

    Pyszny! Delikatny! Spróbuj! Składniki: wątróbka drobiowa 400g piersi z kurczaka 1 kg marchewka 2szt cebula 2szt pietruszka 1szt seler por 1szt natka pietruszki

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/12/07 17:15:57
Lubie takie mięska:)


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!