Blog > Komentarze do wpisu
Pasztet z selera i pieczarek

Kiedy poraz pierwszy spróbowałam ten pasztet myślałam, że jest mięśny... Poważnie!:) Potem mama zdradziła mi jego skład. 

Uwielbiam ten pasztet, spróbujcie go i Wy:) 

Składniki:

  • 1 kg selera
  • 2 cebule
  • 1 p. margaryny
  • 1 - 1 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżka masła
  • 200 g pieczarek
  • 1,5 szklanki tartej bułki
  • 6 jajek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki dusimy chwilę na maśle. Następnie w malakserze mielimy je lub drobno siekamy. Seler i cebulę należy obrać i zetrzeć na tarce (duże otwory), dodajemy wodę, margarynę. Gotujemy jedną godzinę. Studzimy i dodajemy bułkę tartą, pieczarki oraz jajka. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy 1,5 godz. w temp.180-190 stopni. Pasztet jest najlepszy po schłodzeniu.



wtorek, 30 października 2012, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/10/30 13:10:59
Ostatnie 2 dni konkursu. Zapraszam na mojego bloga: nietylkopasta.pl
-
Gość: monkamaj, *.bialapodlaska.vectranet.pl
2012/10/30 20:50:06
Zdrowe, zwarte, pozywne i na pewno smaczne! Zjadłabym ze świezą kromką razowca i prawdziwym masłem...
-
2012/11/02 07:59:57
Bardzo smaczny, szczerze polecam :-)


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!