Blog > Komentarze do wpisu
Mięsko pieczone z rozmarynem

Składniki:

  • 1 kg mięsa - ja miałam szynkę, ale może być karczek czy schab
  • olej
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka czerwona ostra
  • jarzynka
  • rozmaryn

Przygotowanie:

Mięso polewamy oliwą, nacieramy przyprawami. Zostawiamy w lodówce na 2 h lub na całą noc gdy gotujemy obiad dnia następnego. Smażymy w piekarniku 40-45 minut w temperaturze 170 stopni. Plus minus, wszystko zależy od piekarnika. Włączyłam termoobieg.

środa, 15 lutego 2012, 9moniam

Polecane wpisy

  • Kapusta kiszona z burakami i kminkiem

    Z przepisy Smacznej Pyzy I faktycznie wyszło smacznie Nawet pysznie bym rzekła Składniki: 1 kg kapusty białej 350 g buraków ćwikłowych 1 pęczek koperku 2 łyżec

  • Mizeria do słoików

    Ogórkowy szał I przyniósł 10 kg ogórków Mówi: masz, proszę Składniki: 4 kg ogórków 6 dużych ząbków czosnku 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 1 szklanka oleju 3 ł

  • Wątróbka z koniakiem

    Śliweczka Wątróbeczka I koniaczek Składniki: 1/2 kg wątróbka 1/2 szklanka koniaku cebula garść śliwek suszonych sól i pieprz olej mąka Przygotowanie: Wątróbkę

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/02/15 15:03:43
Bardzo lubię dodawać rozmaryn do pieczeni. Zarówno mięso, jak i ziemniaki dzięki niemu nabierają niesamowitego aromatu!
-
Gość: Lidia, *.dynamic.chello.pl
2012/02/19 12:11:40
pyszne mięsko ,mniam mniam


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!