Blog > Komentarze do wpisu
Ryba po grecku

Składniki:

  • 1 kg filetów kilka ryby mrożonej (morszczuk, mintaj, sola)
  • 4 ¶rednie marchewki
  • 2 ¶rednie pietruszki
  • mały seler
  • 4 cebule
  • większy słoiczek koncentratu pomidorowego
  • kilka ziaren pieprzu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia 
  • m±ka
  • jajko

Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę i selera obieramy, myje i ¶cieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobn± kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, następnie dusimy starte warzywa na wolnym ogniu. W razie potrzeby podlewamy niewielk± ilo¶ci± wody. Rybę należy rozmrozić gdy kupimy mrożone filety, następnie kroimy j± na mniejsze kawałki, obtaczamy w jajku i  w m±ce a następnie obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Gdy warzywa będ± miękkie, dodajemy przyprawy a następnie układamy je na półmisku na zmianę z usmażon± ryb±. Na wierzchu powinny być warzywa. Dekorujemy gał±zkami natki lub groszkiem zielonym. Potrawę podajemy na ciepło lub na zimno.



wtorek, 31 stycznia 2012, 9moniam

Polecane wpisy

  • Kotlety mielone z jajkami na twardo

    Za oknem szaro i buro Poproszę o u¶miech Jeste¶my, witamy kotleta nakładamy Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego-wołowego 1 bułka kajzerka, namoczona

  • Schab z suszonymi owocami i orzechami

    Schabik się nada Na obiad Ale i na ¦więta :) Składniki: kawałek schabu bez ko¶ci - około 1.2 kg 2 łyżki oliwy pół kostki masła dwie gar¶cie suszonych moreli gar

  • Wypchane pieczarki

    Dzi¶ zapraszam Do stołu Na wypchane pieczarki:) Składniki: kilka dużych pieczarek szklanka bułki tartej 1 cebula 2-3 łyżki masła zioła prowansalskie sól pieprz

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!