Blog > Komentarze do wpisu
Ryba po grecku

Składniki:

  • 1 kg filetów kilka ryby mrożonej (morszczuk, mintaj, sola)
  • 4 średnie marchewki
  • 2 średnie pietruszki
  • mały seler
  • 4 cebule
  • większy słoiczek koncentratu pomidorowego
  • kilka ziaren pieprzu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia 
  • mąka
  • jajko

Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę i selera obieramy, myje i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, następnie dusimy starte warzywa na wolnym ogniu. W razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody. Rybę należy rozmrozić gdy kupimy mrożone filety, następnie kroimy ją na mniejsze kawałki, obtaczamy w jajku i  w mące a następnie obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy przyprawy a następnie układamy je na półmisku na zmianę z usmażoną rybą. Na wierzchu powinny być warzywa. Dekorujemy gałązkami natki lub groszkiem zielonym. Potrawę podajemy na ciepło lub na zimno.



wtorek, 31 stycznia 2012, 9moniam

Polecane wpisy

  • Gotowany kalafior z bułką tartą

    Biała różyczka I on o oczach w kolorze brąz Przywitał mnie... Składniki: główka kalafiora 5 łyżek masła 1 szklanka bułki tartej  Przygotowanie: Kalafior

  • Kotlety mielone z jajkami na twardo

    Za oknem szaro i buro Poproszę o uśmiech Jesteśmy, witamy kotleta nakładamy Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego-wołowego 1 bułka kajzerka, namoczona

  • Schab z suszonymi owocami i orzechami

    Schabik się nada Na obiad Ale i na Święta :) Składniki: kawałek schabu bez kości - około 1.2 kg 2 łyżki oliwy pół kostki masła dwie garście suszonych moreli gar

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!