Blog > Komentarze do wpisu
Kapusta "po solińsku"

 Składniki:

  • 1 kg poszatkowanej białej kapusty
  • 2 większe marchewki starte na dużych oczkach
  • 2 cebule pokrojone w kosteczkę lub też starte
  • 200-300 g wędzonej słoniny lub wędzonego boczku
  • gęsta ¶mietana 18%
  • m±ka
  • sól, pieprz, maggi do smaku, czasem dodaję też kminek


Przygotowanie:
Kapustę, marchewki oraz cebulę gotujemy w wodzie aż do momentu gdy warzywa będ± miękkie ale nie rozgotowane. Odcedzamy. Pozostawiamy na dnie mał± ilo¶ć wody. Na patelni przetapiamy nasz± wędzonkę, należy j± pokroić w kosteczkę. Mieszamy składniki a następnie dodajemy ¶mietanę, znowu mieszamy. Podbijamy m±k± – ˝ szklanki m±ki i reszta wody, mieszamy by nie było grudek. Dodajemy do kapusty. W przypadku gdyby nie była zbyt gęsta, zagęszczamy tymi samymi proporcjami m±ki i wody.


wtorek, 13 grudnia 2011, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!