Blog > Komentarze do wpisu
Babeczki z bekonem i pieczarkami

Składniki:

na nadzienie:

  • cebula uduszona
  • kilka pieczarek uduszonych
  • 300 g bekonu (boczku) przyrumienionego na patetni
  • łyżka majonezu
  • łyżka kefiru lub śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól

na ciasto

  • 2 szklanki mąki
  • 200 g chłodnego masła/margaryny
  • 2 żółtka

Przygotowanie:

Składniki ciasta należy posiekać nożem, szybko zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Gotowym ciastem należy wylepić foremki na babeczki, wysmarowanych uprzednio tłuszczem. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Pieczarki, cebulę oraz bekon mieszamy i doprawiamy przyprawami. Majonez mieszamy z kefirem, dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawiamy. Babeczki nadziewamy a następnie polewamy sosem czosnkowym.



piątek, 30 grudnia 2011, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2011/12/30 19:55:19
wytrawne babeczki są dla mnie zdecydowanie dużo bardziej ważne niż babeczki na słodko:) Twoja propozycja jest więc dokładnie tym, czego pragnę ;)

życzę miłej zabawy na Sylwestra i dobrego Nowego Roku :)


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!