Blog > Komentarze do wpisu
Kotleciki z jajek



Składniki:
  • 6 jajek
  • mleko
  • 2 łyżki m±ki
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek bułki tartej
  • cebula
  • 150 g sera żółtego
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę. Masło topimy na patelni i dodajemy pokrojon± drobniutko cebulę, dusimy chwilę. M±kę mieszamy z mlekiem, ilo¶ć powinna być taka by m±ka się rozpu¶ciła. Dolewamy mleko z m±k± do cebuli, gotujemy na małym ogniu. Wci±ż dolewamy mleko ale już bez m±ki, konsystencja masy powinna być gładka ale niezbyt rzadka. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ser ¶cieramy na tarce o grubych oczkach. Kiedy masa jest wci±ż ciepła dodajemy bułkę tart±. Na sam koniec kiedy masa wystygnie dodajemy ser i jajka. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku. Formujemy kotleciki. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w temperaturze 170 stopni.
sobota, 22 stycznia 2011, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!