Blog > Komentarze do wpisu
Śledzie w sosie śliwkowym

 
Składniki:
  • śledzie matiasy
  • paczka śliwek suszonych
  • płatki migdałów
Przygotowanie:
Śledzie moczymy w mleku przez 2 godziny. Następnie odsączamy i zwijamy w ruloniki, przebijamy wykałaczkami. Śliwki gotujemy w małej ilości wody. Kiedy są miękkie, odcedzamy i miksujemy. Możemy sos z śliwek doprawić sokiem z cytryny, cukrem lub pieprzem ale to według uznania. Sos jest dość słodki. Na talerzu układamy śledzie, polewamy sosem a następnie posypujemy płatkami migdałów.
poniedziałek, 20 grudnia 2010, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!