Blog > Komentarze do wpisu
Kuleczki mięsne w zalewie

Składniki:
  • mięso mielone
  • czosnek
  • jajko
  • bułka tarta
  • litr wody
  • 14 łyżek octu
  • 2 cebule
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
Przygotowanie:
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, czosnek, trochę bułki tartej i formujemy kuleczki. Następnie rzucamy na rozgrzany olej i smażymy ze wszystkich stron. Kiedy są gotowe odkładamy. Przygotowujemy zalewę. Gotujemy wodę, cebulę kroimy w półksiężyce, dodajemy sól, cukier oraz ocet. Na koniec przyprawy. Gotujemy przez 10 min. Odstawiamy do wystygnięcia. Zalewa musi być zimna zanim zalejemy kuleczki. Pozostawiamy na noc w lodówce. 
wtorek, 28 grudnia 2010, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!