Blog > Komentarze do wpisu
Dip miętowy z fasolą


Składniki:
  • kubek suszonej fasoli
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • garść świeżych listków mięty
  • mała posiekana cebula
  • 2 łyżeczki sezamu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka zmielonego kminku
  • łyżeczka zmielonej kolendry
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Fasolę najlepiej zalać wodą w naczyniu i zostawić na noc. Następnie płuczemy i gotujemy aż będzie miękka. Przekładamy ugotowaną fasolę do miksera, dodajemy czosnek, cebulę, sezam, oliwę oraz miętę. Miksujemy. Następnie dodajemy kminek, kolendrę oraz pieprz i sól. Ma powstać gładka masa. Zajadamy z chlebkiem pita, świeżymi warzywami lub grzankami z bagietki.
środa, 29 grudnia 2010, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/12/29 20:56:02
Przypominają mi się moje wakacje w krajach arabskich :) Pycha!
-
Gość: Gosia, *.bestgo.pl
2012/01/12 20:36:45
Kolekcjonuję ciekawe przepisy na sosy, dipy, pasty..., a potem wykorzystuję i wszyscy się zajadają ;-)
Twój tez kradnę, a w zamian oceniam wysoko o tutaj :

wysmakuj.pl/index.php?category=dipy
-
2012/01/13 07:27:39
Gosiu ja nawet nie wiedziałam, że tyle moich przepisów jest na tej stronce, dziękuję:)


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!