Blog > Komentarze do wpisu
Kapusta z grochem

Nie powiem trochę mnie poniosło z tym grochem, wczoraj grochówka, dziś kapusta z grochem. Ale jak smak się zaczął to trzeba go zaspokoić:) Dziś danie pod patronatem zabawy zPierwszegoTloczenia.pl "Gotujemy po polsku"

 

Składniki:

 

  • 1, litrowy słoik kapusty kiszonej
  • 1 lub 1 ½ szklanki grochu łuskanego
  • Przyprawy:  łyżeczka kminku, 3 liście laurowe, 3 ziela angielskie, łyżka jarzynki, szczypta pieprzu, ew. maggi
  • 3 łyżki oleju

 

Przygotowanie:

Kapustę gotujemy w garnku do miękkości z zielem angielskim i liściem laurowym, groch gotujemy w osobnym garnku do miękkości, dobrze jak jest już lekko rozwalający się. Odsączamy wodę z dwóch garnków i łączymy produkty w jednym. Dodajemy przyprawy, ilość można zwiększyć, według uznania. Dodajemy olej i wszystko razem mieszamy


piątek, 05 listopada 2010, 9moniam

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!