Blog > Komentarze do wpisu
Jak ugotować kasze i ryż na sypko?
Jeśli nie chcesz otrzymać z gotowanej kaszy czy ryżu kleistej papki to po opłukaniu zalej je wrzątkiem w proporcji: jedna szklanka kaszy (ryżu) na 2,5 szklanki wody. Od chwili zawrzenia gotuj jeszcze ok. 7 minut i owiń garnek kocykiem. Kasza po upływie około godziny będzie gotowa, a tak przechowywana zachowa ciepło przez wiele godzin.
Inny sposób na sypką kaszę? Oto on: ogrzej łyżkę oleju w garnku, wrzuć szklankę umytego ryżu i wymieszaj z olejem. Następnie dodaj 2,5 szklanki wrzącej wody i zagotuj na silnym ogniu. Przykryj garnek i gotuj ryż na małym płomieniu, aż spęcznieje.
niedziela, 27 kwietnia 2008, 9moniam

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: reniii, 77-254-44-13.adsl.inetia.pl
2012/07/05 21:17:26
z kaszą gryczaną zadziałało :)


PustaMiska - akcja charytatywna
Top Blogi


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów


Blogerki kosmetyczne, artykuły dla kobiet 12 UnReal


Durszlak.pl



Kopiowanie
oraz wykorzystywanie
zdjęć mojego autorstwa
bez mojej zgody
zabronione!